daisy kynttilänjalka roosa room boom shop ib laursen 2

Mehukas omenapiirakka

Oman pihan omenasesonki on nyt parhaimmillaan. Usein kotimaiset omenat ainakin täällä pohjoisessa Suomessa on hiukan kitkerän makuisia sellaisenaan syötyinä. Parhaimmillaan nämä meidän sopivan happamat omenat ovat tässä omenapiirakassa. Nauti tämä ihanan mehukas omenapiirakka vaikka elokuisissa venetsialaisissa tai puutarhajuhlissa. Maistuvaa elokuuta!

Omenapiirakka

Taikina:

  • 150 g voita
  • 125 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 kananmunaa
  • 85 g sokeria
  • 200 ml crème fraîchea (18 % rasvaa)
  • 3 tuoretta omenaa, ohuina viipaleina

Koristelu:

  • Tomusokeria

Ohjeet:

Taikinan valmistaminen:

Vaahdota voi ja sokeri keskenään, kunnes seos on hyvin sekoittunut ja kuohkeaa.

Lisää kananmuna seokseen ja sekoita, kunnes se on täysin sekoittunut.

Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhoseos kosteiden aineiden joukkoon vähitellen ja sekoita, kunnes taikina muodostuu.

Laita taikina voideltuun irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan, jonka pohjassa on irrotettava pohja (noin 24 cm halkaisijaltaan).

Käytä sormiasi tai lastaa painaaksesi taikinan tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 °C:ssa uunin alaosassa.

Täytteen valmistaminen:

Vatkaa kananmunat ja sokeri yhdessä, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Kääntele varovasti crème fraîche kananmuna-sokeriseokseen.

Kaada valmistettu täyteseosta esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Kokoaminen ja leivonta:

Järjestele ohuet omenaviipaleet täyteaineen päälle vuoassa pyöreään muotoon.

Paista omenapiirakkaa esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa noin 30-35 minuuttia. Piirakan tulisi olla kullanruskea ja täytteen hyytynyt.

Viimeistely:

Kun omenapiirakka on paistettu, ota se pois uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen käsittelyä. Jäähdytyksen jälkeen voit siivilöidä tomusokeria piirakan päälle viimeistelyä varten ja pienen makeuden lisäämiseksi.

Tarjoilu:

Leikkaa omenapiirakka annospaloiksi ja tarjoile se sellaisenaan tai halutessasi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Nauti maukkaasta itsetehdystä omenapiirakasta!